Protestantse Kerk in Nederland
Gereformeerde Kerk Asperen
 
 
Koffie PLUS! Koffie PLUS!
In wel en wee schreef ik al even over de pastorale zorg in onze gemeente. Zonder eigen predikant een hele uitdaging voor het bezoekteam en de pastorale ouderlingen. Veel mensen ontmoeten elkaar zondags in de kerk en vaak ook na afloop bij de koffie. Een geweldige kans om elkaar even te spreken en  aar elkaar te kunnen informeren.
Daarnaast hebben we een gespreksgroep waar je naar toe kunt als je ook eens specifiek wilt doorpraten met elkaar over
geloofsonderwerpen. Ook een mooie mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. (Meer informatie hierover kun je krijgen bij Agnes Broeksema).
Toch heeft niet iedereen de gelegenheid of de behoefte aan het bezoeken van de kerk, Bijbelstudie- of gespreksgroep.
Daarom komt er een aanvulling op het bestaande namelijk: Koffie Plus.
Wat houdt het in?
Door het jaar heen krijgt iedereen (eenmalig) een uitnodiging om ergens op de koffie te komen. Met een groepje van 8 á 10 mensen kom je dan bij elkaar, drinkt een bakkie thee of koffie en gaat na een informele ontmoeting ook met elkaar in gesprek over de betekenis van geloven in het leven van vandaag. Daar zit de plus van de Koffie Plus.
We praten op een laagdrempelige en ontspannen manier over een onderwerp dat raakt aan je leven, aan geloof en kerk.
Of je nu een vaste kerkbezoeker bent of juist helemaal niet, we hopen dat je positief reageert op deze uitnodiging. Waarschijnlijk kunnen de eerste mensen in februari al een uitnodiging verwachten.

Tot ziens!
Tineke van Ooijen
 
 
Gespreksgroep. Gespreksgroep.
De gespreksgroep komt op 14 januari bij elkaar. Het is bij Annie Colijn, Drostlaan 13, om 20.00 uur. Ook al was u er nog niet eerder bij, van harte welkom om aan te schuiven.
Laat het wel even weten of u/jij komt. Per mail amacolijn@gmail.com of tel. nr. 0345-613830.
 
KOOKGROEP 2019/2020 KOOKGROEP 2019/2020
“Samen koken, samen eten, samen zijn”

Beste mensen,
De kookgroep gaat ook in het seizoen 19-20 door. Natuurlijk zijn nieuwe deelnemers welkom en een keer meedoen verplicht niet tot vaste deelname. Je mag ook per keer beslissen of je meedoet. Gasten van buiten meenemen mag ook, graag zelfs. Wij willen een open en
gastvrije groep zijn. 
Het rooster is als volgt:
  • woensdag 30 oktober 2019 Laat je inspireren op je laatste vakantie.
  • woensdag 15 januari 2019 Winterse pot.
  • woensdag 25 maart 2020 Je lievelingsgerecht.
  • nog te bepalen Afsluitende BBQ.
De formule is simpel. Iedereen kookt thuis iets en neemt het mee (gasten hoeven niet te koken). Ook iets te drinken is welkom.
Gezamenlijk delen wij de maaltijd. De avonden zijn in de Rank, uitgezonderd de afsluitende BBQ. Vanaf 18.30 uur is de inloop en
gelegenheid gerechten klaar te zetten. Om 19.00 uur openen wij met gebed. Daarna openen we het buffet.
Voor aanmeldingen en/of vragen:
Laurens Zwaan
kookgroep@xs4all.nl
 
 
Kliederkerk.

Kliederkerk.
Kliederkerk
Kliederkerk is een nieuw initiatief wat is ontstaan vanuit het verlangen naar  nieuwe  vormen  van  kerk-zijn  waar  gezinnen  op  creatieve  wijze ontdekken wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen.
Het bijzondere is dat het een programma is voor kinderen samen met hun  ouders,  grootouders  en  anderen  die  het  leuk  lijkt  om  mee  te maken. Het gaat om bijeenkomsten die een aantal keren per jaar op zondagmiddag zullen worden georganiseerd.
Kernwoorden zijn: samen vieren, samen ontdekken en samen eten. De  Protestantse  Kerk  Nederland  stimuleert  gemeentes  om  te
onderzoeken  of  het  concept  Kliederkerk  toepasbaar  is  in  je  eigen gemeente en wij vinden het absoluut de moeite waard om dat te doen.
Een  Kliederkerk-viering  begint  met  een  ontvangst  waarbij  de  namen van  de  kinderen  op  symbolische  manier  gekoppeld  worden  aan  het thema van de viering. Daarna kunnen de kinderen kliederen of kleuren naar  aanleiding  van  het  thema  dat  in  die  dienst  centraal  staat.  De Kliederkerkdienst heeft een vaste liturgie, met een kinderaanvangslied, een gebedje, een verhaal, een lied  en een zegen. Alles is afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. Zo maken de kinderen op hun eigen  manier  kennis  met  de  liturgie  en  wordt  het  voor  ouders, grootouders, belangstellenden en kinderen een ervaring om dit  mee te maken.
Op  de  startzondag  van  20  september  willen  we  dan  een  keer 'proefdraaien' om te ontdekken of deze vorm van kerk -zijn bij ons past.

Meer weten? Neem gerust contact op met één van ondergetekenden.
Germa Rietberg, predikant
Frans en Tineke van Ooijen, jeugdouderlingen
 
Bijbelstudie. "STOEIEN MET DE TEKSTEN"

Bijbelstudie. "STOEIEN MET DE TEKSTEN"

Met elkaar duiken we de diepte in van een van de boeken uit de Bijbel. Voordat we met elkaar in gesprek gaan over de tekst, verdiepen we ons eerst in de betekenis en de achtergrond ervan.
Informatie bij ds. Germa Rietberg 0345-504580 germarietberg@planet.nl
LEES MEER voor actuele informatie.

lees meer »
 
Kookgroep.

Kookgroep.

Samen creatief culinair bezig zijn, genieten van een heerlijke maaltijd en van elkaars hartverwarmende gezelschap.

 

lees meer »
 
Bloemschikken.

Bloemschikken.

Creatieve gemeenteleden krijgen de kans een bloemstuk te maken of een bloemetje te kopen, zodat elke week een gemeentelid, of iemand van buiten de gemeente, een bloemengroet van de gemeente ontvangt als gebaar van bemoediging, dank, troost of als felicitatie.

 

lees meer »
 
 
 
 

Kerkdienst via YOUTUBE
datum en tijdstip 16-08-2020 om 09.30 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.